top of page

13 consells per menjar bé aquest estiu!

S’acosta el bon temps i l’organisme aviat estarà exposat a més hores de sol, les altes temperatures faran que el cos perdi molt líquid i és per això que et donem uns bons consells alimentaris per encarar l’estiu de la millor manera possible, sempre pensant amb la teva salut:

 1. Realitza 4-5 àpats al dia i no te’n saltis cap ni un. Pel contrari, augmentaràs l’ansietat per menjar, i normalment serà per aliments dolços i greixosos.

 2. Hidrata’t al llarg del dia bevent 1,5-2 litres a través d’aigua, sucs de fruita naturals, sopes fredes de fruites i hortalisses (tomàquet i síndria, meló i espinacs...), sorbets i granisats de fruites sense sucre... per tal d’evitar la deshidratació tan típica d’aquesta època en què l’organisme té moltes pèrdues hídriques a través de la suor.

 3. Enriqueix els teus àpats amb molta fibra a través de verdures, fruites i cereals integrals. La fibra té un efecte saciant molt important alhora que regula el trànsit intestinal.

 1. Menja aliments amb proteïnes a tots els àpats (carn, peix i ous –d’origen animal; o bé fent la combinació de llegums amb cereals, tofu, seità, tempeh –d’origen vegetal-). Les proteïnes són un nutrient amb una funció estructural que manté en bon estat la massa muscular i el metabolisme.

 2. Consumeix aliments amb hidrats de carboni d’absorció lenta (arròs, pasta, quinoa, cuscús, mill, fajol, civada) a tots els àpats. Aquests són la principal font d’energia de l’organisme, i si t’és possible, que siguin integrals.

 3. Amaneix els plats amb oli d’oliva verge extra cru.

 4. Cuina els aliments amb coccions suaus: vapor, papillot, escaldat, forn... i evita fregits, arrebossats, guisats i estofats, ja que són coccions massa calòriques i amb la calor, l’organisme necessita plats lleugers.

 5. Incorpora fruits secs crus o torrats, fruita fresca i iogurts naturals a les postres habituals i també per menjar fora d’àpats (mig matí i berenar). Intenta reduir el consum de flams, gelatines, natilles, fruites en almívar, iogurts amb sabors i ensucrats, snacks fregits o ensucrats, fruits secs fregits i salats...

 6. Recorda la importància dels aliments crus (fruites i hortalisses) pel seu aport en vitamina C ja que té nombroses propietats per l’organisme: poder antioxidant, precursora de col·lagen, ajuda a assimilar el ferro i manté el sistema immunitari en bon estat. Has de consumir cada dia fruites i verdures crues, per esmorzar, dinar, berenar o sopar.

 7. Redueix el consum de sal i substitueix-la per espècies com cúrcuma, gingebre, orenga, herbes provençals, comí, canyella...

 8. Utilitza sucre de canya integral, panela o estevia per endolcir els aliments, i elimina el sucre i tots els aliments que en puguin contenir.

 9. Evita la ingesta de begudes ensucrades, estimulants i l’alcohol.

 10. Practica exercici físic i mou-te tan com puguis!

#alimentació #menjarbé #síndria #tomàquet #meló #espinacs #dolços #greixos #carn #peix #ous #cerealsintegrals #olidoliva #vapor #papillot #fruitssecs #fruites #hortalisses #cúrcuma #gingebre #canyella #estevia #alsohol

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page